Orrszőrme elleni reklámok

orrszor

Ha valaki próbálta már csipesszel vagy puszta kézzel kitépni az orrából kikandikáló neveletlen szőröket, az tudja, hogy nagyon fájdalmas. Az embernek még a könnye is kicsordul. Ezért találták ki a szőr elleni harcban résztvevő cégek az orrszőr nyírót, hogy fájdalommentesen eltávolíthassuk a szembetűnő szálakat. Én személy szerint nálunk Magyarországon még nem találkoztam orrszőr nyíró reklámjával, aminek több oka lehet. Egy, társadalmilag teljesen elfogadott a bokros, az állig lógó vagy éppen a bajusszal egybefüggő orrszőrzet. Vagy nem elfogadott, de olyan prűdek vagyunk, hogy nem merjük bevallani, egyeseknek bizony meg kellene ritkítani ott a szőrzetet – sőt erre még a célszerszámot biztosító gyártók vagy forgalmazók sem vállalkoznak. Emlékszem a főiskolán még mi is piszkáltuk azt az egy barátunkat, akinek volt, hozzáteszem kellett is neki alkalmaznia az említett eszközt rendszeresen. De rajta kívül nem nagyon tudok megnevezni bárkit, aki használna orrszőr nyírót. Pedig a világ különböző tájain nap, mint nap botlanak bele a gyanútlan járókelők az orrszőr nyírókat reklámozó óriásplakátokba, vagy újság hirdetésekbe. Ezekből gyűjtöttük most össze a legviccesebbeket. A képek kattintásra kinagyíthatóak.

Braun

Kinek lenne jobban szüksége orrszőr nyíróra, mint ennek a három fickónak, akik az orrszőrüket bajusz kinézetűre tudják növeszteni! 2008. júniusban készítette a BBDO Germany ezt a reklámkampányt, ami óriásplakátokon és nyomtatott sajtóban is megjelent, és összesen három díjat zsebelt be két különböző reklámfesztiválon.

Panasonic

2009 novemberében kezdődött Indonéziában a Saatchi & Saatchi ügynökség által készített kampány a Panasonic nyírójához. Az óriásplakátokon a hosszú orrszőröket az elektromos vezetékek adják. 2010-ben díjat is kapott.

Panasonic

Ugyanekkor egy másik reklámügynökség, a Saatchilab készítette számukra a nyomtatott sajtóban megjelenő hirdetéseket, melyeken Einstein, Chaplin és Dali visel orrszőrből növesztett bajuszt.

Tondeo

A német Tondeo márka nálunk kevésbé ismert, habár sok terméke Magyarországon is kapható. 2012-ben a német Publicis ügynökség készítette számukra ezeket a plakátokat, melyeken az orr- és a fülszőröket száraz ágak jelképezik.

Imerco

Dániában már 10 évvel ezelőtt is teljesen elfogadott volt az orrszőr nyíró használata. Ezt bizonyítja a helyi Imerco hirdetése, ami a nyomtatott sajtóban jelent meg, és az Y&R koppenhágai reklámügynökség készítette számukra.

Braun

Végül a legújabb és egyben legsokkolóbb orrszőr nyíró reklám a Braun „Fékezd meg a vadállatot” kampánya, amit idén májusban szintén a BBDO Germany készített. Ezeken a képeken egy pók, egy medve és egy kígyó lakozik a kezeletlen, szőrös orrnyílásokban.

Forrás: Advertolog

Share Button

2 hozzászólás

  1. Veki szerint:

    Aztaaa!! Nagyon komolyak!

  2. Gábor szerint:

    Az első sorozat nagyon tetszik, sose jöttem volna rá hogy nem igazi bajuszok!