Ne próbálják ki otthon! Vagy mégis?

Young Man Waxing Underarm

A nem túl távoli múltban előfordult velem, hogy női sugallat hatására elhatároztam, legyantázom a hónaljamat. Akkor még főiskolára jártam, próbáltam spórolni – ezért az akkori barátnőm hideg gyanta csíkjait használtuk fel. Ő felajánlotta, hogy megcsinálja. Egy meleg nyári délután, zuhanyzás után elindult a folyamat. Rányomta a csíkot, majd megdörzsölte, hogy a hő hatására megolvadjon a gyanta. Ezután jött a hirtelen mozdulatos lerántás. Mindeközben hatalmasat ordítottam, majd egy könnycsepp jelent meg a szemem sarkában. Láttam a lány arcán, hogy valami gond van. Odanéztem és ekkor derült ki, hogy a gyantát tartalmazó papírcsík nem bírta legyűrni a szőrök ellenállását, és elszakadt. Így meg kellett ismételni a folyamatot, de a sérült papírdarab már nem bírt semmit. Így ott álltam egy gyantacsíkkal a hónaljamban és semmi eredmény. Ezután nekiálltunk kisollóval eltávolítani a csíkot, utána pedig borotvával lehúzni a gyantától összecsomósodott szőrszálakat. Mondanom sem kell, hogy 1 hétig érzékeny volt a terület, és olyan piros, mintha megégtem volna a tengerparton.

Mivel nemrég egy drogéria polcán megpillantottam a férfiak számára kifejlesztett gyantacsíkokat, eszembe jutott ez a történet és kicsit utána érdeklődtem a témának. Kiderült, hogy több hibát is elkövettünk a próbálkozás során. Az egyik, hogy a hónaljon 2 irányba nőnek a szőrszálak, így a felső részen felülről lefelé, az alsó részen pedig alulról felfelé kell a tépő mozdulatot elvégezni. A másik, hogy a hosszú szőrszálakat először 1-2 cm-esre le kellett volna vágni, nem pedig a jó hosszú és dús hónaljszőrt durr bele a gyantába! Az is fontos, hogy a bőr minél jobban feszüljön, ennek érdekében a karunkat teljesen a fülünk mellé emeljük, mintha a lapockánkat akarnánk megvakarni.

Mindezek ismeretében elképzelhető, hogy majd valamikor még egyszer nekifutok, de addig is amíg én gyűjtöm a bátorságot, kíváncsian várom véleményeiteket a gyantázással kapcsolatban!


Kipróbáltad már a gyantázást?

   

Loading ... Loading ...

Share Button

4 hozzászólás

 1. Gábor szerint:

  Na és mikor gyűlik már össze a bátorság? Remélem képekkel is lesz illusztrálva a beszámoló! :-DDDnn1nn1nn1nn1

 2. sfexco szerint:

  Jól érzed, még gyűjtögetni kell a bátorságot. Tervek szerint nyár előtt, vagy elején gondoltam megejteni a beavatkozást. De mivel van érdeklődés, így előrébb hozom. És minden eddigi íráshoz készültek képek, így ehhez is lesz. Üdv.nn1nn1

 3. P szerint:

  Én már vagy másfél éve borotválom. Eleinte rossz volt, de egy idő után hozzászokott a hónaljbőröm, és ha még hidratáló krémmel kenegetem, nem is pirosodik ki, nem is fáj. És olyan havonta elég megejteni a dolgot, mert nem nő olyan gyorsan.

 4. bbertold szerint:

  Soha tobbe nem csinalanam otthon!