Mire elég egy flakon?

shower3

Amikor megvásárolunk egy tusfürdőt, megnézzük a kiszerelést, egyes tudatos vásárlók még a milliliterenkénti árat is, de tudjuk vajon, hogy az adott mennyiség mennyi tisztálkodásra lesz elegendő? Kitart egy hétig, esetleg 3 hónapig? Szerintem csak sejti mindenki. Ráadásul az sem mindegy, hogy segédeszközzel (szivacs, pamacs) vagy puszta kézzel visszük fel a tusfürdőt. Így kitaláltam, hogy utánajárok a dolognak.
Megragadtam egy normál méretű, 250 ml-es tusfürdőt, előkészítettem egy gramm pontosságú mérleget, és nekiláttam a kísérletnek. Egy hétben határoztam meg azt az időszakot, ami két mérés között eltelik. Első héten simán szivacs nélkül zuhanyoztam, a hét végére 114 gramm fogyott. Második héten zuhanypamaccsal, a végén 50 gramm volt a fogyás. A harmadik héten egy szivacs volt a segítőm, 39 gramm fogyott el belőle.
A teli és az üres flakon megmérése után arra jutottam, hogy 1 gramm tusfürdő körülbelül 1 ml-nek felel meg (sűrűbbnek gondoltam, de mindegy!), így gyorsan kiszámolhatjuk, hogy melyik módszer esetén hány zuhanyra elég a tusfürdő. Az első esetben kicsit több mint 2 hétig tart ki egy flakon. Pamacs segítségével az eredmény sokkal meggyőzőbb, így 5 hétig tudunk ellavírozni egy tubussal. Az utolsó teszt eredményén én is meglepődtem, hiszen így 6,5 hétig (másfél hónapig) tudjuk használni ugyanazt az illatot.
A fent említett értékek természetesen személyenként eltérhetnek. Jó tusolást!

Share Button

4 hozzászólás

 1. Gábor szerint:

  Érdekes teszt! Nem gondoltam volna, hogy a szivacs a legtakarékosabb. :)

 2. mitch szerint:

  Ezek a fürdőpamacsok nem túl csajosak? Ti használtok?

 3. bald001 szerint:

  Szerintem minden ilyen segédeszköz csajos. Ha belegondolok hogy ilyenekkel simogassam magam tusulás közben pfff…..

 4. Károly szerint:

  A szivacs egyáltalán nem “csajos” szerintem, épp ellenkezőleg