Meglepő választás

Interjú
Meglepő választás

Most kivételesen nem a férfiak szépségápolásáról lesz szó, hanem egy férfiról, aki szépségápolással foglalkozik. Egy ismerősön keresztül kerültem kapcsolatba Dáviddal (művésznevén DAVE), aki elég szokatlan szakmát választott, még ahol dolgozik, ott is extremitásként beszélnek róla. Ez nem más, mint a műkörömépítés. Gyorsan meg is ragadtam az alkalmat, hogy interjút készítsek vele és szerencsére örömmel válaszolt a kérdésekre.

Valószínű én vagyok a többezredik aki megkérdezi, de hát amire mindenki kíváncsi: hogyan jutott eszedbe hogy ezt a szakmát válaszd?
– Ha olyan embert nézel munka közben, akin látod az elhivatottságot és alázatot a szakma iránt, akkor te is beleszeretsz a szakmába. És persze jó tanár is kell hozzá.

Ismersz más férfi műkörmösöket is?
– Csak látásból ismerek pár férfi műkörmöst, személyesen sajnos nem. Bár a világ egyik legnagyobb műkörmöse is férfi volt: Tom Holcomb.

Egyre gyakrabban halljuk, hogy férfiak sminkelik magukat, terjednek a férfi sminkszerek is. El tudod képzelni hogy eljutunk egyszer oda, hogy a férfiak is műkörmöt csináltatnak maguknak?
– Igazság szerint most is van egy kettő akinek van. Bár nem gondolom hogy a későbbiek folyamán trend lenne ez a pasik körében. Korrekcióként, rágott körömre tökéletes megoldás féfiak számára is, hiszen a mai anyagok már olyan professzionálisak, hogy észrevétlen marad a pótlás.

Véleményed szerint, milyen szinten vannak a férfiak körömápolás tekintetében?
– Akinek a munkája megkívánja, odafigyel a kezére. Az átlag férfi viszont, még önmagának is nehezen oldja meg a manikűrt, a kézápolás meg már szinte ismeretlen fogalom.

Te magad hogyan ápolod a körmeidet?
– Én magamnak csak manikűrt csinálok és maximum bőrápoló olajat használok. A munkám részeként fontos hogy a kezemre odafigyeljek.

Foglalkozol manikűrrel, körömápolással is vagy csak az építéssel?
– Kompletten foglalkozok mindennel. Manikűr, kézápolás és műkörömépítés.

Van olyan kezelésed, amit ajánlanál férfiaknak?
– Férfiaknak a hagyományos manikűrt, japán manikűrt, és kiegészítő kezelésként bármilyen spa ápolást, a kéz bőrének táplálására.

Van férfi vendéged?
– Sajnos csak egy férfi vendégem volt eddig.

Abban nem vagyok biztos, hogy aki eddig nem mert elmenni egy női manikűröshöz, az szívesen próbálkozna egy férfival, de ízlés dolga! Ha mégis bevállalnád, vagy párodat lepnéd meg a lehetőséggel, íme a szalon elérhetősége: Stiletto Nails. Dave munkáit pedig Facebook oldalán láthatjátok.

A jobb oldali képen: Tom Holcomb (Forrás: Entity Beauty)

Share Button

1 hozzászólás

  1. Károly szerint:

    Jó kis csajozós meló lehet ez, irigyellek!!!