Kisminkelve – el se hiszem!

ecsetek

Amikor a sminkessel készítettünk interjút, felajánlotta, hogy gyakorlatban is megmutatja a dolgot – rajtam. Kissé megijedtem a gondolattól, de valahogy túltettem magam rajta, és kíváncsian vártam a fejleményeket.

Amikor beléptünk a stúdióba, olyan kép fogadott, amire számítottam: két hatalmas, megvilágított tükör, mindenfelé sminkcuccok, amik vagy saját állványokon, vagy kistáskákban voltak. Bár kissé csajos volt az összhatás, annyira nem, hogy feszélyezzen. Gyorsan bele is vágott a munkába, minden fázis előtt, közben és után elmondta, hogy épp mit csinál, mire kell figyelni, mit fogok érezni.

Először megtisztította a bőrömet a szennyeződésektől. Érdekes, hogy amíg le nem hidratálta a szám fel sem tűnt, hogy kissé ki van cserepesedve. Az alapozást Airbrush technikával végezte. Ez egy olyan szerkezet, amivel az alapozót lehelet vékonyan ráfújják a bőrre. Nem kell ujjal vagy szivaccsal dörzsölgetni, és természetesebb hatást is nyújt. Érzésre olyan volt, mintha nagyon gyenge szellő fújdogálta volna az arcomat. Mikor kész lett ezzel a fázissal, úgy látszott, mintha nem csinált volna semmit, annyira vékony és természetes hatású volt a smink. A szempillámat kifésülte, a szemöldökömet kijavította, közben ide-oda kellett néznem. Ekkor nyert értelmet, miért van egy pillangószerű nonfiguratív ábra a plafonra ragasztva.
Amikor a szem környékét sminkelte, kissé tartottam attól, hogy Kleopátrásan fog hatni. De mikor csak az egyik volt kész, csak akkor látszódott a különbség. Amikor a másik szememnél is végzett,már észrevehetetlen volt mit csinált, ha nem tudtam volna hova kell nézni, nem is láttam volna. A számra is tett egy kis színt, de ez is észrevétlen maradt. Érdekes volt az egész folyamat, ezúton is köszönöm az élményt.

Este a barátaimmal találkoztam, aggódtam, mit fognak szólni, de senki nem vette észre, hogy full-sminkben vagyok. Ahogy azt az előtte-utána kép is mutatja, igazából az egyenletesebb bőrszínt leszámítva nem sokat „szépültem”.

Összességében azt mondom, fontos események előtt férfiaknak is lehet (egyeseknek kellene) sminkelni, lehetőleg hozzáértő kezek által. Valószínűleg otthonra még nem fogok beszerezni smink termékeket, de nem tudhatjuk mit hoz a jövő.


Voltál már kisminkelve?

   

Loading ... Loading ...


Share Button

1 hozzászólás

  1. Gábor szerint:

    Pár évvel fiatalabbnak tűnik a jobb oldali kép, de tényleg nagyon kicsi a különbség!