Hajrá kopaszok

fejborotva1

A nyugati kultúrában a kopaszság nem éppen olyan dolog, amivel a férfiak kérkednek. Ami azt illeti, hevesen küzdenek ellene, főleg a pénztárcájuk segítségével. A hajhullás kezelésére szakosodott iparág milliárd dolláros üzlet. A férfiak az egész világon keresik a megoldást vagy az elkendőzést, előkerülnek hajimplantátumok, parókák és sapkák. Egyesek azonban egy lépéssel megelőzik a kopaszodás jelenségét, és leborotválják az egész fejüket. Ők csinálják jól?
Egy amerikai tanulmány szerint a kopasz férfiakat a többiek férfiasabbnak, erősebbnek, dominánsabbnak érzékelik és potenciális vezetőnek tartják. A tanulmányból az az összefüggés is kiderül, hogy a borotvált fejű urak vonzóbbak, mint a láthatóan kopaszodóak. A sikeres üzletemberek és a hírességek, sportolók között egyaránt bőven találunk kopasz férfiakat. A természetes hajhullástól szenvedő férfiaknak tehát megvan a vonzerő és dominancia növelésre egy egyszerű megoldás.

A fej borotválása egy teljesen személyre szabott procedúra, sok próbálkozással kell megtalálni mindenkinek a saját rutin mozdulatait, szokásait. De a három alapvető lépést be kell tartani:
1.Előkészítés: Vágd le a hajad a lehető legrövidebbre egy hajnyíróval, és meleg vízzel zuhanyozz le borotválás előtt. Teljesen vizes legyen a maradék hajad.
2.Borotválás: A tiszta és fájdalom mentes borotválkozás titka a türelem, és a stresszmentes környezet. Borotvazselé, hab vagy krém használata kötelező. Először a gyengébb, világosabb hajat borotváld le, a végére maradjon az erősebb szőrzet (pl. a tarkó környéke). A borotvát nem szabad nyomni, erőltetni, könnyed és lassú mozdulatokat végezzünk, hagyjuk a borotvát dolgozni. A haj növésének irányában borotválva elkerülhető az irritáció, de az ellenkező irányban mélyebbről lehet kiborotválni a szőrt, tehát kevésbé borostás a végeredmény.
3.Borotválkozás után: Hideg vízzel érdemes lemosni, ami összehúzza a pórusokat de nem okoz irritációt. Itt semmiképpen ne használjunk alkohol tartalmú arcszeszt. A bőr típusától függően bőrtápláló hidratálót, olajat, after shave balzsamot lehet használni. Az aloe vera vagy E-vitamin tartalmú termékek csökkentik legjobban az irritációt.


Borotválod a fejed?

   

Loading ... Loading ...


Share Button

9 hozzászólás

 1. mitch szerint:

  Ez mind szép és jó, de mi van ha valakinek egyáltalán nem áll jól a kopasz fej? (pl. elálló fülek, ronda fejforma?)

 2. Numii szerint:

  Akkor marad a póthaj.. :)

 3. Gábor szerint:

  Csak abban reménykedem, hogy nem fogok nagyon kopaszodni, mert szerintem nekem marhára nem állna jól a leborotvált fej. Nagypapám és apukám sem kopaszodik egyáltalán, állítólag örökletes. Viszont elég korán elkezdtek őszülni, de talán az a könnyebben orvosolható probléma.

 4. H.Thomi szerint:

  Pár éve mikor elkezdett magasodni a homlokom, leborotváltam a fejem, hogy megerősítsem ott a hajszálakat, de megtetszett és azóta is rendszeresen borotválom.

 5. Gábor szerint:

  Még nem hallottam róla, hogy így meg lehetnek állítani a kopaszodást, hogy leborotválod és akkor megerősödik a haj. Ezt hol hallottad? Mert akkor szerintem mindenki ezt csinálná.

 6. H.Thomi szerint:

  Egy barátom ajánlotta aki erősen kopaszodott. Azért, hogy a még ki nem hullott hajszálakat megerősítse. Neki bejött, nálam nem derült ki… :)

 7. Kedvesem szerint:

  Azért engem meglepett ez a szavazási eredmény. Majndem fele nem tervezi, ha kopaszodik akkor sem. Akkor milyen más megoldásban gondolkodtok-?

 8. Orbán Kálmán szerint:

  Én nagyon élvezetesnek tartom, ha állandóan kopasz vagyok. Nagyon kényelmesnek érzem így magam. Éppen most borotváltam le a hajamat az egész fejemről. Sőt, úgy vettem észre, hogy fiatalabbnak is nézek ki. Nem kell azzal törődni, hogy ki mit mond éppen, ha valaki megszabadul az egész hajától, majd megszokják ezt is.

 9. Csupasz Csiga szerint:

  Én 16 éves korom óta borotválom a fejem. Emlékszem amikor először megjelentem az iskolába mindenki kinevetett. Aztán rá 2 hétre már mindenki megszokta. Azóta eltelt 18 év és folyamatosan télen nyáron borotválom a fejemet minden 2. Nap.